wtorek, 11 sierpnia 2015

Limonkowa ledmoniada z marokańską miętą

 Wiemy  doskonale, jak ważne jest picie odpowiedniej ilości wody. Ja miewam z tym czasem problem, bo nie przepadam za samą wodą. Piję bo muszę, wolę jednak wzbogacać smak wody smakiem owoców. W upały najlepiej smakuje mi limonkowa lemoniada. Szybko się ją przygotowuje, jest przy tym smaczna i zdrowa. Dodaję do niej miętę marokańską, która cudownie pachnie miodem i cytryną.

Składniki:
  • 2 limonki,
  • woda mineralna,
  • mięta marokańska,
  • miód,
  • lód
Przygotowanie:
Jedną limonkę kroimy na plasterki i zamrażamy je. Drugą limonkę wyciskamy, a sok mieszamy z wodą mineralną. Miętę zgniatamy i wrzucamy na dół szklanki zasypując ją lodem. Do szklanki wlewamy wodę z sokiem limonkowym, słodzimy miodem do smaku. Dekorujemy zamarzniętymi plasterkami limonki.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz