piątek, 7 sierpnia 2015

Mrożona kawa i żółte arbuzy

Uwielbiam zapach kawy o poranku i właśnie od jej przygotowania rozpoczynam dzień. Kawa daje mi energię, a czas na wypicie kawy to chwila relaksu, tak potrzebna w ciągu dnia.
Na letnie upały znakomicie nadaje się kawa mrożona. Przyjemnie chłodzi, dobrze smakuje i jest szybka w przygotowaniu.
 
Kawa mrożona
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • 2 gałki lodów waniliowych,
  • schłodzone mleko,
  • lód w kostkach.
Sposób przygotowania:
 
Dwie łyżeczki kawy zalewamy niewielką ilością gorącej wody i schładzamy. Jeśli ktoś lubi słodką kawę to dodaje cukier. Kawę przelewamy do wysokiej szklanki, dodajemy lody oraz lód w kostkach. Wszystko zalewamy zimnym mlekiem. Gotowe!
 
Kawa dobrze smakuje ze schłodzonym żółtym arbuzem. Pycha!!!
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz